Daisypath Wedding tickers

marți, 5 mai 2009

Buricul Pamantului pute

Un studiu de anvergura efectuat de cercetatorii germani releva faptul ca persoanele temperamentale isi datoreaza acesta caracteristica mostenirii genetice dobandite din familie.


Izolarea si studierea unei gene denumita DARPP-32, explica motivul pentru care unele persoane devin furioase la cea mai mica provocare, in timp ce altele raman calme.Savantii Universitatii din Bonn au demarat un studiu-experiment in care au rugat un numar de 800 de voluntari sa completeze un chestionar cu privire la modul in care isi controleaza furia. Cercetatorii au studiat si mostre ADN recoltate fiecarui voluntar, in scopul determinarii tipului de gena DARPP-32 propriu subiectului in cauza. Gena DARPP-32 regleaza nivelul dopaminei, o molecula care asigura comunicarea dintre neuroni si este in egala masura responsabila de nivelul senzatiilor de placere si dorinta.Exista trei tipuri ale acestei gene, denumite de specialisti “TT”, “CC” si “TC”.
Conform cercetarilor, oamenii al caror bagaj genetica contine versiunile “TT” si “TC” sunt mult mai predispusi acceselor de furie si teama decat oamenii care au gene de tipul “CC”.

Cercetatorii au mai descoperit ca oamenii cu temperament vulcanic au mai putina materie cenusie in regiunea amigdaloida, o portiune a creierului responsabila de echilibrarea starilor emotionale si a starii de spirit. Studiul a mai scos la iveala ca oamenii din societatile occidentale sunt mai sensibili in fata acceselor de furie si isterie necontrolata comparativ cu cei din alte colturi ale lumii. Datele obtinute in urma acestui experiment sugereaza ca etalarea furiei in public are ca scop avansarea in ierarhia sociala a oamenilor.
Sursa : The Telegraph


Si acum, merita sa te razbuni pe cei ce ai impresia ca iti gresesc?Nu te-a invatat mami ca "razbunarea e arma prostului?"Deci nu...


Iertarea


Am citit ca intr-o mănăstire a fost un părinte care a scris un fel de roman. Nu era cine ştie ce, el credea că-i mare lucru. Şi acolo era vorba de o fată care trebuia să-l ierte pe cineva care i-a făcut nişte necazuri, şi zice fata, cumva, aşa, în doi peri, că: "Dumnezeu să te ierte". Nu i-a spus că-l iartă. Şi atunci eu am zis: ştii de ce a zis fata aceea că nu-l iartă, sau nu i-a spus direct că-l iartă? Pentru că seamănă cu tată-său. Adică cu autorul.
Iertarea din inimă este iertarea care nu mai pomeneşte răul. Sfântul Isisdor Pelusiotul zice: "Răul să îl scri pe apă". Cine poate scrie pe apă? Nimeni. Asta înseamnă să nu mai iei aminte la răul pe care ţi l-a făcut cineva, să fi iertător şi să ierţi deplin.


Te iert si raul il scriu pe ape.

Niciun comentariu: